Pages

Monday, July 5, 2010

Alahaiii!! Aku Kompiussss...

Memang susah nak kawal perasaan kalau dilanda dilema. Bagaimana? Apa? Berapa? Di mana? Arghhh!! Aku kompius.. Mulalah pulak datang pening kepala, jiwa kacau, mandi terlebih basah tido terlebih lena. Bangun2 jadi panda daa...

Nila akibat kalau tido terlebih..badan gemok takpe..lagi dahsyat mata hitam lagi besar dari mata putih(????)..hahaha!

"Dah2 berhenti melalut der..makin naik pening kepala aku dengar.."
Suara mana plak tiba2 datang ni..Cess!! Okay2.. Sebenarnya aku nak cakap pasal moto..moto? Motosikal laa... Bukan apa moto aku dah meragam dah..Macam2 hal plak dia wat. Rosak dah bawak g klinik tapi tak lama lagi wat hal lain pulak. Ceh menyirap darah aku. Cakap pasal moto, ni moto idaman aku.

Amacam okey tak? Moto okey tapi aku yang tak okey berangan nak beli moto ni. Tunggu jadi jutawan la...Haha! Saufy, kalau ko nak beli moto ni dulu takpe..aku tak kisah janji aku orang first pinjam moto ko.hahaha!
Tadi tu angan2..okey kali ni betol2..Sebenarnya aku kompius nak beli moto apa. Bajet cukup2 je tapi perlukah aku beli moto? Atau simpan lagi baik? Aku nak beli antara FZ150 atau Boxer 200 la..Kompius2!!

Eh ni Qamarul punya..camne plak boleh ade kat sini..haha..Next!!

Momos Boxer 200. Harga dalam RM7200. Momos ni standard terkenal dengan kelasakannya. Bolehlah aku masuk hutan relax je kalau nak g memburu ke nanti..haha!

Yamaha FZ 150. Harga dalam RM8000. Moto ni save minyak gak r. Gune fuel injection. Dari Penang sampai Serdang terbang RM20 je. Lebih kurang satu tank la..

Dua2 moto ni top speed takde la tinggi sangat. Maklum lah engin SOHC apalah sangat kalau nak banding dengan DOHC cam CBR..huhu!

Ni plak moto aku sekarang. Tu pasal aku nak tuka moto. Dah repair2 pon rosak balik..hahaha!;D

*Tolong aku bagi idea..Tak sanggup kompius lagi...

7 comments:

Kiddo. said...

maju dah skang pegi memburu naek moto. haha.

*aku tak boleh bg idea, sbb aku buta moto mcm aku buta kereta dan segala jenis kenderaan*

qamaruluramaq.blogspot said...

haha apesal motor aku pun kena... ha3.. beli fz laa wer.. senang jage.. fuel injection laktue.. walupun aku taktau pape pasal mechanical.. ha3

Faizal Tauhir said...

kiddo: besela zaman smakin maju..ko tau tumpang je mne kesah psl bnde2 ni..haha
qamarul: moto ko tbe2 pecut masuk entri ak..haha!btol gak 2..mmg ak prefer fz pon..tp kering trus poket ak nnt..

qamaruluramaq.blogspot said...

slow2 r jal.. aku pun ingat nanti nak beli motor sendri, FZ baru r, smart n jimat minyak.. aku skrg ni pakai motor bapak aku jer.. tpi yamaha ni panas r.. tu yg aku takut nie.. segala jenis motor yamaha laa panas.. termasuk gitar2 yamaha skali.. ha3

Faizal Tauhir said...

haha!moto ak yamaha 1 suda hilang la..time kte f5..lagenda z dowh..tp 2 dlu..ak mmg mnat fz tu..tp tggu r 1thn lg ke..kte tgok sape beli dlu..hahaha

qamaruluramaq.blogspot said...

kalau habes dip ni aku kerje konfirm laa aku beli dulu..

tpi kalu aku smbg deg mestilaa kou habes blaja dulu then kerja.. leh beli dulu..

tapi kalau dua2 tak beli camne??

Faizal Tauhir said...

klu dua2 xbeli kte cari target lain..
pastu lumba sape beli dulu once more..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...