Pages

Monday, June 14, 2010

Cinta dan Anugerah

Cinta dan anugerah? Cinta itu bukan satu anugerah ke?
Hurm..tapi takpela...bukan nak cakap pasal cintan-cintun nih..banyak sangat dah tajuk pasal ni dibincangkan..
Cuma nak cakap tiba2 ada satu perkara pelik jadi kat aku time cuti sem ni..
Apa dia?Aku pun tak perasan sebenarnya. Dah dkat dua bulan cuti baru aku perasan. Perasan apa? Bukan perasan apa, cuma perasan tiba2 ak minat pulak tengok cerita indonesia kat tv nih.
Pe kait?
Hah!Memang macam takde kait pun. Sebab aku tak mengait pun. Tak pandai aku. haha!
Okey go straight don't belok2. Actually, tiba2 aku minat pulak tengok cerita "Cinta dan Anugerah" kat tv9 setiap hari Isnin hingga Jumaat, jam 5.30 hingga 6.30 petang. Nak lagi jelas, meh sni tunjuk besar2. haha!
Program: Cinta dan Anugerah
Saluran: TV9
Hari: Isnin-Jumaat
Waktu: 5.30 - 6.30 petang
Hah cukup besar tak? Boleh la kan..Cuba la tengok.
Firstly aku suka tengok cerita ni sebab selalunya cerita endon ni yang baik selalu je ada yang dengki. Biasalah kan. Yang baik pulak selalu kena buli, kena khianat, dilayan seperti sampah. Bukan tu je, dah kena buli tak tahu nak melawan pulak tuh. Tu yang pelik tu. Loser betul. Tapi dalam cerita ni lain. Heroin dia baik memang baik sangat. Cun pulak tu. Eh takdela..haha! Cuma heroin dia ni tegas la. Baru puas hati tengok watak antagonis kena titik balik.
Cerita ni adala sorang artis Malaysia, Asyraf Sinclair. Pandai pulak tu ngomong endon. Nak tau best ke tak boleh la tengok.

Eh jap2!! Ada lagi yang aku minat kat cerita ni sebenarnya. Lagu dia. Lagu tema cerita ni "Kebesaran-Mu" nyanyian ST12. Layan punya layan lirik kena la tengok gak. Bagusla lirik dia. Lagipun aku minat nasyid2 yang genre camni. Aku pun tak tau genre apa. Nasyid rock kot. Bedal jela..hehe!
Jom dengarkan.




Kau tempatku mengadu hati
memberi segala hidup
dunia dan seisinya milik-Mu
mencintai-Mu sejati

ku manusia yang penuh dosa
berharap ampunan-Mu
lihat di langit kesempurnaan hati-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup

reff:
Allahu Akbar Maha Besar
memuja-Mu begitu indah
selalu Kau berikan semua
kebesaran-Mu Tuhan

repeat reff [3x]
kebesaran-Mu Tuhan

2 comments:

qamaruluramaq.blogspot said...

pehh layan sinetron doh kou sekarang... ha3

Faizal Tauhir said...

cuti2 xtau nk watpe..layan jerk..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...